Nye indgangsdøre i vindfang mod Store Torv

Adgangen til Aarhus Domkirke fra St. Torv sker gennem et vindfang, som fremtræder lukket og mørkt. Domkirken har derfor længe haft et stort ønske om at gøre indgangspartiet / vindfanget i hovedindgangen mere indbydende og samtidig signalere åbenhed.

Vi fik derfor udarbejdet et forslag fra arkitektfirmaet Kjær & Richter med at udskifte de eksisterende døre i vindfanget med døre med isoleret hærdet glas.

Samtidig ønskede menighedsrådet at få integreret noget kunst i form af dørgreb med hovedsymboler fra Domkirken, nemlig biskop Jens Iversens Langes 3 roser og Skt. Clemens ankeret. Grebene skulle udføres i bronze, støbt efter forarbejde fra billedhugger Jette Vohlert, Aarhus.

Vi har med den allerstørste glæde og taknemmelighed modtaget en donation fra Salling-Fondene, der har gjort det muligt at få det store ønske opfyldt.

Det fantastisk smukke resultat kan ses fra fredag den 13. januar 2017.

Fotos: Per Rasmussen