Domkirken ansætter 2 nye organister

Aarhus Domkirke ansætter 2 nye organister og kordirigenter.

Det er en stor glæde at kunne offentliggøre, at Aarhus domsogns menighedsråd pr. 1. august har ansat Anne Agerskov som organist og dirigent for Aarhus Domkirkes Kantori og Brian Stenger Poulsen som organist og dirigent for Skt. Clemens Drengekor.

Anne Agerskov har siden 2014 været organist ved Sct. Marie kirke i Sønderborg og dirigent for Sct. Marie Kirkes Motetkor. Hun har sideløbende været underviser i orgel på MGK og musikskolen i Sønderborg.

Anne debuterede fra solistklassen på Det Jyske Musikkonservatorium i oktober 2017, hvor hun har studeret ved professor Ulrik Spang-Hanssen og domorganist Kristian Krogsøe med videregående studier i Paris ved Eric Lebrun. Siden efteråret 2017 har hun været formand for Sønderborg Musikråd, og herigennem søsat flere nye musikprojekter for Sønderborg Kommune. I 2018 indtrådte Anne som cembalist i det nye danske barokensemble ”Ensemble 1585”, og senest har Anne grundlagt vokalensemblet ”Cappella Clara” med 8 kvinder.

“Det bliver en spændende ny tid i Aarhus Domkirke, som jeg glæder mig meget til at tage fat på til august. Efter seks gode år i Sønderborg, der har været fulde af musik og nye initiativer, er begyndelsen i Aarhus kommet som en ny appelsin i min musikalske turban. Jeg ser meget frem til at dyrke den gode korklang og sammen med kantoriet i domkirken søge et stærkt og personligt udtryk. Og forventningerne til orgelindvielsen i oktober sprænger jo alle rammer. Det er et privilegium at træde ind i domkirkens musikmiljø, som det seneste årti er blomstret op og har foldet sig ud på smukkeste vis. Det glæder mig meget, at man har vist mig den tillid, og jeg vil gøre mit yderste for at honorere det.”

Brian Stenger Poulsen kommer fra en stilling som organist og korleder ved Sct. Peders Kirke i Randers, der igennem mange år har været kendt som et centrum for kormusik på højt niveau – både for unge og voksne stemmer med det prisvindende Sct. Peders Koncertkor som kronen på værket. Med uddannelser som organist fra Vestervig Kirkemusikskole og som klassisk sanger og almen musikpædadog fra Det Jyske Musikkonservatorium har Brian de bedst tænkelige kvalifikationer for at kunne videreudvikle Skt. Clemens Drengekor og organisationen omkring koret i de kommende år. Med 25 års erfaring som leder af kor af forskellig art, bl.a. drengekor, som initiativtager til en lang række projekter og engageret i bestyrelsesarbejde i Folkekirkens Ungdomskor (FUK) er menighedsrådet glade for at have fundet en afløser til korets stifter, afgående domkantor Carsten Seyer-Hansen, som har det rette fokus på at give drengene en klassisk funderet, men bredt favnende musikopdragelse i et spændende miljø, hvor høj faglighed, store musikoplevelser både i og udenfor domkirken og et fantastisk socialt sammenhold går op i en højere enhed.

”Jeg glæder mig meget til, at jeg pr. 1. august tiltræder som organist og korleder ved Aarhus Domkirke. Foruden at spille til gudstjenester og kirkelige handlinger får jeg Skt Clemens Drengekor som hovedarbejdsområde.
Drengekoret kender jeg særdeles godt, da vores søn har sunget i koret i over 10 år og jeg har i flere år siddet i bestyrelsen.
Med mine uddannelser som Almen Musikpædagog og klassisk sanger og sangpædagog i ryggen har jeg en god ballast i arbejdet med drengekoret, hvor musikalitet og sangteknik tidligt skal udvikles, og hvor stemmer i forandring er en naturlig del af hverdagen.
Jeg bor i Vejlby i det nordlige Aarhus og er gift med Kamma. Sammen har vi to børn, der begge er ivrige korsangere.”