Badehuset på Aarhus Ø

I Domkirkens badehus står døren åben, og du må altid komme med ideer til ting, du kunne tænke dig at starte sammen med os. Det kan være alt fra legestue, fællessang, litteraturgruppe, strikkecafé, foredrag, koncerter, samtalesalon, brætspilsdage, yoga og meget andet.

Da man for år tilbage erfarede, at bydelen Aarhus Ø ville vokse sig rigtig stor, måtte man tage stilling til, hvordan man kunne favne et så vidtstrakt sogn. Skulle man bygge en ny kirke på Aarhus Ø og dele sognet i to, eller skulle Aarhus Ø være en del af Aarhus Domsogn? Man valgte det sidste og købte badehuset med henblik på, i en moderne kontekst, at benytte huset som en ekstra sognegård.

En sognegård ligger typisk ved siden af kirken og har kontorpladser for kirkens ansatte og mødelokaler til f.eks. konfirmandundervisning samt kulturelle og sociale aktiviteter. Men da Aarhus Domsogn er så vidtstrakt, fungerer badehuset i dag som en anderledes, moderne sognegård placeret i beboernes nærområde på Aarhus Ø i forlængelse af den eksisterende sognegård ved Bispetorv.

Vil du høre mere om Domkirkens badehus, ønsker du hjælpe til som frivillig, eller har du ideer til nye aktiviteter, er du velkommen til at kontakte kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Margrethe Bach.

Ung på Ø er et fællesskab for alle studerende. Vi ønsker at skabe et åbent rum i badehuset, hvor man må komme som man er og hvor der er plads til, at alle kan deltage og engagere sig med de forskelligheder vi hver især rummer.

Indholdet aftaler vi fra gang til gang. Måske laver vi fællessang? Måske klipper vi julepynt? Måske spiller vi banko, quizzer, spiser sammen, hører oplæg eller debatter et aktuelt emne? Det er op til jer og hvad I har lyst til.

Der er lidt snacks og noget at drikke og kirkekulturmedarbejder Kirsten Bach vil være med hver gang. Har du spørgsmål kan Kirsten kontaktes på kirkekultur.clemens@gmail.com.

Vi mødes d. 2. og 4. onsdag i måneden.

Kommende datoer: 25. aug. 8. sep. 22. sep. 27. okt. 10. nov. 24. nov.

SENIORBADEHUS

Seniorbadehus er et uformelt fællesskab hvor alle er velkomne. Vi har kaffe på kanden og altid en småkage i dåsen. Vi stater og slutter med at synge en sang eller salme. Nogle gange samles vi om en aktivitet f.eks. et spil banko, juleklip eller vi hører et oplæg eller en fortælling og her er plads til at deltagere selv kan engagere sig og komme med forslag.

Kirkekulturmedarbejder Kirsten Bach vil være med hver gang. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Kirsten på kirkekultur.clemens@gmail.com

Vi mødes d. 2 og 4. onsdag i måneden kl. 13.00-15.00 på nedenstående datoer:

Kommende datoer: 25. aug. 8. sep. 22. sep. 27. okt. 10. nov. 24. nov.

LITTERATURGRUPPE (lukket for tilmelding frem til januar 2022)

Har du lyst til at være med i badehusets litteraturgruppe? Vi er en lille flok som mødes i Domkirkens badehus Irma Pedersens Gade 55 A-B én gang om måneden. Domkirkens stiller lokaler og faciliteter til rådighed, men ellers drives gruppen af lokale fra Aarhus Ø. Litteraturgruppen udvælger i fællesskab en bog fra gang til gang, som man selv forventes at anskaffe og gruppen skiftes til at medbringe lidt sødt til

kaffen. Det kræver ingen særlige forkundskaber at være med, blot at man har læst hjemmefra og har lyst til at deltage i en god samtale om det læste i samvær med andre.

Vi starter igen til januar. Hold øje med åbning for tilmelding her på siden

BIBELLÆSNING

Vi samles i Domkirkens badehus en aften om måneden og læser fra Bibelen. Aarhus Domkirke udlåner faciliteterne i badehuset mens initiativet drives af frivillige. Alle er velkomne til at møde op.

Datoer: D. 13/9: Apostlens gerninger og Lukasevangeliet. D. 11/10: Apostlens gerninger og Lukasevangeliet. D. 8/11: Efeserbrevet. D. 6/12: Ezra bog

BRÆTSPILSCAFÉ PÅ AARHUS Ø.
– Brætspils-entusiaster søges!

Vi vil gerne starte en brætspilscafé i Domkirkens badehus, men mangler et par friske personer der har lyst til at være med til at starte det op. Er du en dedikeret spillefugl og har du lyst til at engagere dig 1-2 aftener om måneden på frivillig basis? Kan du tage godt imod nye, hjælpe med at forklare reglerne til de spil vi spiller og har du en finger på pulsen og kan komme med forslag til nye spil vi kan prøve? Ja, så er det helt sikkert dig vi mangler! Giv os et skriv på; kirkekultur.clemens@gmail.com! -Vh Kirsten, kirke-kulturmedarbejder Domkirkens Badehus.

Billeder fra Badehuset