Badehuset på Aarhus Ø

 

I Domkirkens badehus står døren åben, og du må altid komme med ideer til ting, du kunne tænke dig at starte sammen med os. Det kan være alt fra legestue, fællessang, litteraturgruppe, strikkecafé, foredrag, koncerter, samtalesalon, brætspilsdage, yoga og meget andet.

Da man for år tilbage erfarede, at bydelen Aarhus Ø ville vokse sig rigtig stor, måtte man tage stilling til, hvordan man kunne favne et så vidtstrakt sogn. Skulle man bygge en ny kirke på Aarhus Ø og dele sognet i to, eller skulle Aarhus Ø være en del af Aarhus Domsogn? Man valgte det sidste og købte badehuset med henblik på, i en moderne kontekst, at benytte huset som en ekstra sognegård.

En sognegård ligger typisk ved siden af kirken og har kontorpladser for kirkens ansatte og mødelokaler til f.eks. konfirmandundervisning samt kulturelle og sociale aktiviteter. Men da Aarhus Domsogn er så vidtstrakt, fungerer badehuset i dag som en anderledes, moderne sognegård placeret i beboernes nærområde på Aarhus Ø i forlængelse af den eksisterende sognegård ved Bispetorv.

Vil du høre mere om Domkirkens badehus, ønsker du hjælpe til som frivillig, eller har du ideer til nye aktiviteter, er du velkommen til at kontakte kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Margrethe Bach.

 

UNG PÅ Ø

Ung på Ø er et fællesskab for alle unge og studerende. Vi ønsker at skabe et åbent rum i badehuset, hvor man må komme som man er og hvor der er plads til, at alle kan deltage og engagere sig med de forskelligheder vi hver især rummer.

Blandt vores faste aktiviteter er Ø-Mad – fællesspisning for studerende samt studiecafédage. Herudover inviterer vi løbende til forskellige arrangementer.

Sognepræst Hans samt kulturmedarbejder Kirsten står bag aktiviteterne i Ung på Ø.

Følg vores arrangementer på: Facebook og Instagram.

Du kan også blive tilmeldt vores mailingliste og blive inviteret direkte til kommende events. Skriv til Kirsten på kirkekultur.clemens@gmail.com

 

ÅBENT BADEHUS

Velkommen i domkirkens badehus. Døren står åben for alle der har lyst til at bruge et par timer i hyggeligt selskab med andre. Der er kaffe på kanden og altid en småkage i dåsen. Vi starter og slutter med at synge en sang eller salme. Nogle gange samles vi om en aktivitet f.eks. et oplæg eller en fortælling, en quiz eller et tema der passer til årstiden og her er plads til at man selv kan engagere sig og komme med flere forslag.

Kirkekulturmedarbejder Kirsten Bach vil være med hver gang. Der er ingen tilmelding, så man er velkommen til bare mød op. Eventuelle spørgsmål kan rettes til Kirsten på kirkekultur.clemens@gmail.com

Vi mødes på udvalgte onsdage kl. 13.00-15.00. Datoer (samt evt. aflysning) vil stå som begivenheder på vores facebookside ”Badehusene på Aarhus Ø”.

Kommende datoer: 2. februar. 23. februar. 9. marts. 23. marts. 6. april. 20.april. 11. maj. 25. maj. 8. juni. d. 22. juni. Alle dage kl. 13.00-15.00.

 

LITTERATURGRUPPE

Har du lyst til at være med i badehusets litteraturgruppe? Vi er en lille flok som mødes i Domkirkens badehus Irma Pedersens Gade 55 A-B én gang om måneden. Domkirkens stiller lokaler og faciliteter til rådighed, men ellers drives gruppen af lokale fra Aarhus Ø. Litteraturgruppen udvælger i fællesskab en bog fra gang til gang, som man selv forventes at anskaffe og gruppen skiftes til at medbringe lidt sødt til

kaffen. Det kræver ingen særlige forkundskaber at være med, blot at man har læst hjemmefra og har lyst til at deltage i en god samtale om det læste i samvær med andre.

Der er pt. lukket for tilmelding men ved interesse kan man kontakte Kirkekultur.clemens@gmail.com og høre om der er ledige pladser.

 

BIBELLÆSNING

Vi samles i Domkirkens badehus en aften om måneden og læser fra Bibelen. Aarhus Domkirke udlåner faciliteterne i badehuset mens initiativet drives af frivillige. Alle er velkomne til at møde op.

Kommende datoer – kl. 19.00-21.30:
3/1 Første Korinterbrev – 31/1 Andet Korinterbrev – 28/2 Andet Korinterbrev fortsat – 28/3 Job – 2/5 Josva – 30/5 Nehemias

 

BRÆTSPILSCAFÉ PÅ AARHUS Ø.
– Brætspils-entusiaster søges!

Vi vil gerne starte en brætspilscafé i Domkirkens badehus, men mangler et par friske personer der har lyst til at være med til at starte det op. Er du en dedikeret spillefugl og har du lyst til at engagere dig 1-2 aftener om måneden på frivillig basis? Kan du tage godt imod nye, hjælpe med at forklare reglerne til de spil vi spiller og har du en finger på pulsen og kan komme med forslag til nye spil vi kan prøve? Ja, så er det helt sikkert dig vi mangler! Giv os et skriv på; kirkekultur.clemens@gmail.com! -Vh Kirsten, kirke-kulturmedarbejder Domkirkens Badehus.

 

AA-MØDER

AA-møder hver torsdag kl. 17.00-18.00. Møderne er åbne for alle.

 

Billeder fra Badehuset