Badehuset på Aarhus Ø

I Domkirkens badehus står døren åben, og du må altid komme med ideer til ting, du kunne tænke dig at starte sammen med os. Det kan være alt fra legestue, fællessang, litteraturgruppe, strikkecafé, foredrag, koncerter, samtalesalon, brætspilsdage, yoga og meget andet.

Da man for år tilbage erfarede, at bydelen Aarhus Ø ville vokse sig rigtig stor, måtte man tage stilling til, hvordan man kunne favne et så vidtstrakt sogn. Skulle man bygge en ny kirke på Aarhus Ø og dele sognet i to, eller skulle Aarhus Ø være en del af Aarhus Domsogn? Man valgte det sidste og købte badehuset med henblik på, i en moderne kontekst, at benytte huset som en ekstra sognegård.

En sognegård ligger typisk ved siden af kirken og har kontorpladser for kirkens ansatte og mødelokaler til f.eks. konfirmandundervisning samt kulturelle og sociale aktiviteter. Men da Aarhus Domsogn er så vidtstrakt, fungerer badehuset i dag som en anderledes, moderne sognegård placeret i beboernes nærområde på Aarhus Ø i forlængelse af den eksisterende sognegård ved Bispetorv.

Vil du høre mere om Domkirkens badehus, ønsker du hjælpe til som frivillig, eller har du ideer til nye aktiviteter, er du velkommen til at kontakte kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Margrethe Bach.

Billeder fra Badehuset