Domorganist Kristian Krogsøe

Kristian Krogsøe

Kristian Krogsøe

domorganist_2

domorganist_3

KRISTIAN KROGSØE (f.1982) blev ansat som domorganist ved Aarhus Domkirke i 2007. Derudover underviser han i solistisk orgelspil ved Det Jyske Musikkonservatorium.

Han er uddannet organist hos Prof. Ulrik Spang- Hanssen på Det Jyske Musikkonservatorium og i solistklassen på Universität der Künste i Berlin som elev af Prof. Leo van Doeselaar og Erwin Wiersinga, hvorfra han debuterede i 2009.

Kristian Krogsøe har udgivet 2 cd’er: Samlede orgelværker og Requiem af M. Duruflé sammen med Aarhus Domkirkes Kantori og Concert Clemens. Denne cd blev præmieret med Preis der deutschen Schallplattenkritik. Senest i 2016 er udkommet en cd med tysk romantisk musik inspireret af J. S. Bach – “A Tribute to J. S. Bach”, som Kristeligt Dagblads anmelder kaldte ”Et brag af en orgelplade” og gav 6 af 6 stjerner.

Kristian giver regelsmæssigt koncert i ind- og udland, og som solist med orkester har han spillet med Berliner Staatskapelle under ledelse af Daniel Barenboim og ved flere lejligheder med Aarhus Symfoniorkester. Desuden har han samarbejdet med Danmarks Radios Vokalensemble, Den Jyske Operas Kor samt Prinsens Musikkorps.