Video: Katedralsamtaler

Videooptagelser af en række af de Katedralsamtaler, som har fundet sted i Domkirken siden 2020.

Jón Kalman Stefansson er en af Nordens og Europas store nulevende forfattere, og siden udgivelsen sidste år er Dit fravær er mørke blevet en international succes, som har modtaget flere betydelige litterære priser. Henrik Grøndal Lund er vært for samtalen.

Forfatter og museumsinspektør Jeanette Varberg i samtale med sognepræst Henrik Grøndal Lund om sin nye bog “Enkernes Land” i forbindelse med Aarhundredets Festival

Sognepræst Henrik Grøndal Lund taler med komponisten Allan Gravgaard Madsen om hans virke som klassisk komponist. Domorganist Kristian Krogsøe og Allan Gravgaard taler om klassisk musik i dag

Aarhus Domkirke har inviteret den danske maler og grafiker Maja Lisa Engelhardt til en katedralsamtale om hendes kunstneriske virke.

Josefine Klougart fortæller om at skrive en samtidsroman, som gennem et portræt af en familie udfolder, hvordan det er at være menneske i dag. Samtalen tager fat på nogle af tidens vigtigste livstemaer.

Katedralsamtale i Aarhus Domkirke med Svend Brinkmann, som i samtale med sognepræst Henrik Grøndal Lund fortæller om sin seneste udgivelse ‘Mit år med Gud’.

LitX 2021: Katedralsamtale om GRUNDTVIGS DIGTERISKE BIDRAG TIL LITTERATUR OG KRISTENDOM. Litteraturprofessor & Dr. Phil. Erik A. Nielsen i samtale med Henrik Grøndal Lund om de store danske salmedigtere.

LitX 2021: Katedralsamtale i Aarhus Domkirke om BRORSON. PIETISME, MEDITATION & EROTIK. Fhv. litteraturprofessor, dr. phil. & forfatter Erik A. Nielsen i samtale med Henrik Grøndal Lund.

LitX 2021: Katedralsamtale i Aarhus Domkirke om THOMAS KINGO. BAROK, ENEVÆLDE & KRISTENDOM. Fhv. litteraturprofessor, dr. phil. & forfatter Erik A. Nielsen i samtale med Henrik Grøndal Lund.

LitX 2021: Katedralsamtale i Aarhus Domkirke om KRISTENDOMMENS RETORIK. Fhv. litteraturprofessor, dr. phil. & forfatter Erik A. Nielsen i samtale med Henrik Grøndal Lund om den kristne digtnings retorik gennem 2000 års europæisk tradition med de bibelske skrifter.

Hans-Jørgen Schanz, professor emeritus i idéhistorie, AU | Henrik Grøndal Lund, vært & sognepræst i Aarhus Domkirke

Katedralsamtale med Nils Villemoes om BØVL I BIBELEN tirsdag 3. november 2020

Dannelsesrejsen – hvad er det menneske?
Katedralsamtale med Svend Brinkmann i Aarhus Domkirke tirsdag 16. juni 2020.
Samtalen kan også høres som podcast

Peter Brandes og kunstens meridian
Katedralsamtale med Peter Brandes i Aarhus Domkirke lørdag 13. juni 2020.
Samtalen kan også høres som podcast