Der er ingen arrangementer i den ønskede kategori. Vælg venligst en anden kategori i toppen.
november 2024
Musikstuderendes Kor
Brian Stenger Poulsen, dirigent
Musikstuderendes Kor ved Aarhus Universitet er et ambitiøst, blandet klassisk kor, som består af 25 sangere i alderen 18-30 år. Ved koncerten synger koret værker, der har været på repertoiret gennem tiden.
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
Start dagen med en guidet meditation med fokus på nærvær, fordybelse og refleksion. Vi slutter med et fadervor og en kop te til de som har tid til det.
Alle kan være med uanset erfaring, det er gratis og man må bare møde op – der er ingen tilmelding.
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
TILMELDING til kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Bach kirkekultur.clemens@gmail.com el
på sms 23345523 senest dagen før.
Vi inviterer alle studerende til Ø-MAD i Badehuset på Aarhus Ø en gang om måneden. Hvis du er på orlov, nyuddannet eller lignende, er du selvfølgelig stadig velkommen!
Til Ø-MAD kan man komme selv eller sammen med nogen, man kender: Alle bliver taget godt imod, og vi sidder sammen ved ét stort bord og spiser. Nogle gange tager menuen udgangspunkt i en særlig højtid, og måske knytter der sig også en aktivitet til, fx en quiz, en dialog eller fællessang. Vi slutter af med at spille terninger om opvasken.
Vil du vide mere, kan du også følge Badehuset på Instagram eller på Facebook: Domkirkens Badehus.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Irma Pedersens Gade 55A-B
8000 Aarhus C
HVOR | Domkirkens Badehus, Irma Pedersens Gade 55 A-B
HVORNÅR | 23. oktober, 30. oktober, 6. november, 13. november & 20. november kl. 17-18.30
HVEM | 5-8 deltagere. Vi vil gerne, at du som udgangspunkt har mulighed for at deltage hver gang.
Er du mellem 20-30 år og har du lyst til at være med i en mindre gruppe, hvor vi mødes og taler om de emner, der betyder noget? Her er tid og ro til at lytte og blive lyttet til, til at spejle os i hinandens fortællinger og støtte hinanden i det, der fylder. Det kan være ting i livet, som medfører tvivl, usikkerhed, angst eller stress – eller måske helt overordnede tanker om tilværelsen og det at være menneske? Vi taler om livet, når det er allerbedst, allersværest og om helt almindelige dage midt imellem.
Der er ikke tale om terapi, men et tilbud om et trygt og fortroligt rum med plads til at dele tanker og erfaringer med andre. Kirsten Margrethe Bach, som er kirke- og kulturmedarbejder ved Aarhus Domkirke, faciliterer samtalen. Vi mødes 5 gange og har et tema for hver gang.
1 Præsentation og intro til emnerne
2 Livsovergange og hvordan man falder på plads
3 Identitet og fællesskab familie, venskaber og kærester – Hvem er dit netværk?
4 Præstationskrav, angst og stress – Uddannelse og tanker om fremtiden
5 Hjertesorg og kærestesorg. Noget, vi kan føle os allermest alene med, og som dog alle oplever
Interesseret?
Kontakt Kirsten på kirkekultur.clemens@gmail.com | tlf. 2334 5523
Store Torv
8000 Aarhus C
Karol Mossakowski, orgel
Aftenens solist blev sidste år udnævnt til titulærorganist ved det berømte Cavaillé-Coll-orgel i St Sulpice-kirken i Paris – et af Frankrigs allerfineste embeder, hvor han efterfølger bl.a. Charles-Marie Widor og Marcel Dupré.
Mossakowski er uddannet ved Pariserkonservatoriet som elev af blandt andre Olivier Latry, Thierry Escaich og Philippe Lefebvre. Hans karriere kickstartede, da han vandt 1. pris i både Chartres internationale orgelkonkurrence og Prague Spring Competition.
Fra 2019-22 var han Artist in Residence ved Radio France, og derudover har han været titulær organist ved katedralen i Lille i en årrække.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Foredraget begynder kl. 10.30.
Fri entre med tilmelding via linket herunder fra 14 dage før højskoleformiddagen.
Per Stounbjerg
lektor v Institut for Kommunikation og Kultur, Nordisk Sprog og Litteratur
Den bliver grum: grim, smuk, poetisk, prosaisk, sentimental, rå, fæl, fin –
præcis ligesom livet er det. Sådan omtalte Strindberg i 1884 sin bog Giftas, og samtidig karakteriserede han en poetik: realismens.
Mit foredrag vil fastholde det grumme, det polemiske og det mangfoldige i den litterære realis-
me, som den har udfoldet sig siden det 19. århundrede. Jeg præsenterer et syn på realismen, der betoner urenheden og udvidelsen af litteraturens felt snarere end sandheden, objektiviteten og den perfekte illusion. Jeg ser i den en kritisk impuls, der gentages, når forfattere i opgør med idealisme, litterær formalisme og subjektivisme påkalder verden, stederne, tingene, socialiteten og livets urene mangefold. Samtidig præsenterer jeg forskellige realismer i dansk litteraturhistorie.
Aros Alle 2
8000 Aarhus C
ARRANGEMENTET ER AFLYST!
Julie Lænkholm, billedkunstner
Shëkufe Heiberg, forfatter
Jo Carlsen, moderator
I anledning af udstillingen Sky Gazing inviterer ARoS og Domkirken igen til samtaleforedrag og har denne gang sat tre unge kunstnere stævne til en samtale om himlen som aktør i livet. Forfatter Shëkufe Heiberg og billedkunstner Julie Lænkholm drøfter, hvordan de forholder sig til himlen som symbolsk guddommelig, og hvordan de arbejder med tvivl og det, der er større end os. Kulturjournalist Jo Carlsen binder det hele sammen.
Denne samtale er første ud af to under overskriften ‘Hvordan bærer vi lyset med os’.
Shëkufe Tadayoni Heiberg er cand. mag i litteraturvidenskab med tilvalg i persisk. Hun er født i Teheran, Iran. Hun arbejder som litteraturformidler, forlægger, oversætter, foredragsholder og forfatter, og kæmper for at gøre persisk poesi og skønlitteratur kendt på dansk. Hun driver forlaget Uro, som udgiver dansk og persisk litteratur.
Julie Lænkholm er billedkunstner fra Parsons, The New School of Design i New York. Desuden er hun uddannet hjertekirurgisk sygeplejerske og phytoterapeut og kombinerer sit kunstneriske arbejde med sin viden om krop og botanik med en poetisk æstetik, der samtidig forankrer spiritualitet i det moderne menneskes livsvilkår.
Samtaleforedragene er et samarbejde mellem ARoS og Aarhus Domkirke.
Store Torv
8000 Aarhus C
Martin Sander, orgel
Martin Sander er ansat som professor i orgel ved Hochschule für Musik und Theater i München og udøver endvidere de samme funktioner ved konservatoriet i Basel. Førhen har han undervist ved Kirchenmusik-Hochschule i Heidelberg og på konservatorierne i Detmold og Frankfurt/Main.
Han har studeret ved Ulrich Bremsteller, Harald Vogel, Luigi Ferdinanso Tagliavini, Floor Peeters, Roland Götz og Edgar Krapp.
Samtidig med sine musikalske studier opnåede han doktorgraden i fysisk kemi ved universitetet i Göttingen. Efter at han vandt adskillige store orgelkonkurrencer – bl.a. Mendelssohn-konkurrencen i Berlin, ARD-konkurrencen i München, J.S. Bach-konkurrencen i Leipzig og Prager Frühling – startede hans internationale koncertkarriere. Han optræder regelmæssigt i mange betydningsfulde kirker og koncertsale og har optrådt med flere velanskrevne orkestre.
Udover produktioner og koncertoptagelser for forskellige tyske og udenlandske radio- og fjernsynsstationer har han indspillet en del CD’er. Han afholder mange mesterkurser, virker som jurymedlem ved internationale konkurrencer og fungerer som ekspert ved orgelrestaurerings- og nybygningsprojekter.
25. søndag efter Trinitatis
Sognepræst Hans Nørkjær Franch, liturg
Domorganist Kristian Krogsøe
Domkantor Anne Agerskov
Aarhus Domkirkes Kantori
Lisa Cooper, horn
Joshua Coll Tulloch, trombone
Miquel Hernando, trombone
Sander T Gimse, trombone
Paradisgade 9C
8000 Aarhus C
Billetter købes i døren
VIRGIN MOUNTAIN, Island 2015
Instrueret af Dagur Kári
Enspænderen Fúsi er i 40’erne, bor hjemme hos sin mor og har endnu ikke fundet modet til atbrede vingerne ud, flyve fra reden og træde ind i voksenlivet. Han arbejder i lufthavnen, hvor han ser flyene lette hver dag, men selv har han aldrig rejst nogen steder. Meget af fritiden går med at bygge modellandskaber, og hver dag har sine faste rutiner, som han genert og kejtet bevæger sig igennem.
—————————————————————–
De fleste kender til ensomhed – følelsen af at være alene, udenfor, forladt og savne samvær med
andre. Gennem fire film- og samtaleaftner giver KatedralBio et signalement af den ensomhed, vi møder i nutiden. Man kan være ensom blandt mange og opleve sig udenfor fællesskabet, som det sker i filmen Meter i sekundet om en kvinde, som flytter ind på en vestjysk højskole. Man kan også mærke ensomhedens smerte ved at blive forladt af den elskede, filmen Lysbrud. Eller ensomhed kan skyldes store kulturforskelle, der kalder på længsel, tvivl om identitet og placerer et menneske mellem umulige valg, som i filmen Stille liv. Nogle vælger ensomhed som en slags tryghed og beskyttelse mod andre, måske fordi man skammer sig over sin krop eller ikke orker at gøre siggældende på nutidens forventninger og foretrækker at bevæge sig kejtet og ubemærket gennem livet, som det er skildrer i Virgin Mountain.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Som afslutning på studiekredsen om Karen Blixens Babettes Gæstebud får vi besøg af Charlotte Engberg, som taler om Kunst, magi og latter i Karen Blixens ‘Babettes Gæstebud’.
Charlotte Engberg er Karen Blixen-ekspert og litteraturforsker på RUC.
Alle er velkomne – husk blot at melde dig til!
TILMELDING | Tina Brixtofte Andersen | tiba@km.dk | 2530 2373
Irma Pedersens Gade 55A-B
8000 Aarhus C
HVOR | Domkirkens Badehus, Irma Pedersens Gade 55 A-B
HVORNÅR | 23. oktober, 30. oktober, 6. november, 13. november & 20. november kl. 17-18.30
HVEM | 5-8 deltagere. Vi vil gerne, at du som udgangspunkt har mulighed for at deltage hver gang.
Er du mellem 20-30 år og har du lyst til at være med i en mindre gruppe, hvor vi mødes og taler om de emner, der betyder noget? Her er tid og ro til at lytte og blive lyttet til, til at spejle os i hinandens fortællinger og støtte hinanden i det, der fylder. Det kan være ting i livet, som medfører tvivl, usikkerhed, angst eller stress – eller måske helt overordnede tanker om tilværelsen og det at være menneske? Vi taler om livet, når det er allerbedst, allersværest og om helt almindelige dage midt imellem.
Der er ikke tale om terapi, men et tilbud om et trygt og fortroligt rum med plads til at dele tanker og erfaringer med andre. Kirsten Margrethe Bach, som er kirke- og kulturmedarbejder ved Aarhus Domkirke, faciliterer samtalen. Vi mødes 5 gange og har et tema for hver gang.
1 Præsentation og intro til emnerne
2 Livsovergange og hvordan man falder på plads
3 Identitet og fællesskab familie, venskaber og kærester – Hvem er dit netværk?
4 Præstationskrav, angst og stress – Uddannelse og tanker om fremtiden
5 Hjertesorg og kærestesorg. Noget, vi kan føle os allermest alene med, og som dog alle oplever
Interesseret?
Kontakt Kirsten på kirkekultur.clemens@gmail.com | tlf. 2334 5523
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
Start dagen med en guidet meditation med fokus på nærvær, fordybelse og refleksion. Vi slutter med et fadervor og en kop te til de som har tid til det.
Alle kan være med uanset erfaring, det er gratis og man må bare møde op – der er ingen tilmelding.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Store Torv
8000 Aarhus C
Frederikke Kampmann | sopran
Laura Mayer | alt
Rasmus Gravers Nielsen | tenor
Martin Hatlo | basbaryton
Signe Madsen | koncertmester
Kor & orkester
Kristian Krogsøe | dirigent
december 2024
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
Start dagen med en guidet meditation med fokus på nærvær, fordybelse og refleksion. Vi slutter med et fadervor og en kop te til de som har tid til det.
Alle kan være med uanset erfaring, det er gratis og man må bare møde op – der er ingen tilmelding.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
TILMELDING til kirke- og kulturmedarbejder Kirsten Bach kirkekultur.clemens@gmail.com el
på sms 23345523 senest dagen før.
Vi inviterer alle studerende til Ø-MAD i Badehuset på Aarhus Ø en gang om måneden. Hvis du er på orlov, nyuddannet eller lignende, er du selvfølgelig stadig velkommen!
Til Ø-MAD kan man komme selv eller sammen med nogen, man kender: Alle bliver taget godt imod, og vi sidder sammen ved ét stort bord og spiser. Nogle gange tager menuen udgangspunkt i en særlig højtid, og måske knytter der sig også en aktivitet til, fx en quiz, en dialog eller fællessang. Vi slutter af med at spille terninger om opvasken.
Vil du vide mere, kan du også følge Badehuset på Instagram eller på Facebook: Domkirkens Badehus.
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
Start dagen med en guidet meditation med fokus på nærvær, fordybelse og refleksion. Vi slutter med et fadervor og en kop te til de som har tid til det.
Alle kan være med uanset erfaring, det er gratis og man må bare møde op – der er ingen tilmelding.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Store Torv
8000 Aarhus C
Konservatoriets traditionesrige julekoncert præsenterer igen i år et bredt udvalg af, hvad hele konservatoriet har at byde på. Fra barokmusik over julekor til helt ny musik, såvel rytmisk som klassisk, der alt sammen er nøje udvalgt til denne festlige lejlighed.
Koncerten gentages kl. 17.
Store Torv
8000 Aarhus C
Konservatoriets traditionesrige julekoncert præsenterer igen i år et bredt udvalg af, hvad hele konservatoriet har at byde på. Fra barokmusik over julekor til helt ny musik, såvel rytmisk som klassisk, der alt sammen er nøje udvalgt til denne festlige lejlighed.
Koncerten er en gentagelse af koncerten kl. 15.
Irma Pedersens Gade 55 A-B
8000 Aarhus C
Start dagen med en guidet meditation med fokus på nærvær, fordybelse og refleksion. Vi slutter med et fadervor og en kop te til de som har tid til det.
Alle kan være med uanset erfaring, det er gratis og man må bare møde op – der er ingen tilmelding.
Mødesalen
Kannikegade 12, 1.
8000 Aarhus C
Musikalsk legestue er et tilbud for børn i alderen 8-18 mdr. og deres forældre. Vi mødes i Kannikegade 12, 1, hvor vi synger salmer og sange, spiller på små instrumenter, puster sæbebobler, danser, siger remser og laver fagter. Når vi er færdige, er der fri leg til de små, og kaffe, te og tid til at hyggesnakke for de voksne. Man behøver ingen forkundskaber for at være med – alle er velkomne.
Musikalsk legestue er en mulighed for et musikalsk åndehul, hvor samværet mellem forælder og barn er i fokus samtidig med, at det giver mulighed for at mødes med andre småbørnsforældre.
Musikalsk legestue varetages af kirke-og kulturmedarbejder Kirsten Bach, og der er ingen tilmelding. Mød bare op!
Store Torv
8000 Aarhus C
MEDVIRKENDE
Michala Petri, blokfløjter
Ensemble Lyrikos
Skt. Clemens Drengekor
Brian Stenger Poulsen, dirigent
Kristian Krogsøe, domorganist
Store Torv
8000 Aarhus C
MEDVIRKENDE
Michala Petri, blokfløjter
Ensemble Lyrikos
Skt. Clemens Drengekor
Brian Stenger Poulsen, dirigent
Kristian Krogsøe, domorganist